Teknolojinin ve web 2.0’ın gelişmesi ile sosyal patformlara olan rağbet oldukça artmıştır. Yapılan araştırmalar Türkiye’de 71 milyon aktif mobil cihaz kullanılırken 48 milyonun ise aktif olarak sosyal medya kullanıldığını ortaya koymuştur. Bu rakam ise oldukça yüksektir. Özellikel Z kuşağı ve onun arkasından gelen kuşağın sosyal medyada yer alması sosyal medyayı altın bir cevher haline getirmiştir. Yine yapıaln bir araştırmada sosyal medya aracılığı ile yapılan reklamların geleneksel mecralarda ki reklamlara oranla 11 kat daha fazla olduğunu göstermiştir. Geleneksel mecralardaki içeriklerin eskimesi, güncellenmemesi gibi etkenler geleneksel mecraları kullanan tüketici sayılarını her geçen gün azaltırken, kendini sürekli yenileyen, her ortamda erişim kolaylığı olan ve çeşitli birçok içerik sunan sosyal medya kullanımı hızlı artmaktadır.
Markalar ise reklamlarını sosyal medya tarafında kaydırmalıdır. Sosyal medya üzerinden yapılan fikir alışverişleri, ürün yorum ve önerileri, sosyal medyadaki reklam araçlarının çeşitliliği ve tüketici bilincine gönderdiği mesajlar daha olumlu ve verimlidir. Bu olumlu mesajlar ise markaya etkileşim, trafik, satış ve daha çok müşteri olarak geri döner.
Markayı ve ürünü bilmeyen potansiyel müşteri bilmek, anlamak ve ikna edilmek ister. Özellikle yüksek ilginlik gerektiren satın alımlarda tüketici araştırır, okur ve değerlendirir. Bu değerlendirme esnasında tüketinin maruz kaldığı sayısız reklamdan ayrışmak en önemli noktadır. Bu noktada ise görsel yazılı ve işitsel birçok imkanı içinde bulunduran sosyal medya reklamları tüketicinin değerlendirme sürecine direkt etki eder.